23 października odbyło się podsumowanie „Tygodnia dobrego chleba i zdrowego stylu życia”. Skupiliśmy się na promocji zdrowia
poprzez wykonanie na zajęciach kanapek z różnych gatunków chleba, pieczeniu własnego „klasowego” chleba. Zachęcaliśmy do spędzania czasu w sposób aktywny.
Uczniowie w ciągu tygodnia zaznawali się z historią chleba, jego różnorodnością w różnych kulturach, etapami powstawania i jego rodzajami, uczyli się rozróżniać gatunki zbóż, tworzyli teksty opisujące powstawanie chleba, rysowali historyjki związane z pracą rolnika . Odbyły się wycieczki do piekarni i Warszawskiego Muzeum Chleba. Każda z klas przygotowała plakat, który zdobił korytarz szkolny, a klasy 0 zrobiły piękne wiatraki.
W czasie podsumowania przedstawiciele klas brali udział w konkursach wiedzy. „Piekarze” z klas 2a i 2b zaśpiewali piosenkę o chlebie i rozdawali obwarzanki.
Do akcji włączyli się także uczniowie klas starszych, którzy wraz z wychowawcami przygotowywali zdrowe i smaczne kanapki. W ramach promocji zdrowego stylu życia podczas przerwy kosztowali warzywa oraz świeże i suszone owoce.