We wtorek 10 listopada 2015 roku pojechaliśmy całą klasą II d na wycieczkę do Ogrodu Botanicznego PAN w Powsinie na warsztaty pt. „Cztery pory roku”.
Na zajęciach zrobiliśmy własne przetwory z różnych warzyw: dyni, papryki, ogórka, kalafiora i marchwi. Sami przygotowaliśmy także świeże, zdrowe soki z jabłek i marchewek. Były przepyszne! Był też czas na zabawę zręcznościową z chustą i jabłkami, z których na koniec ułożyliśmy hasło: „DYNIE”. Dobrą zabawą było również dokarmianie marchewkami konia a kapustą baranów. Mieliśmy także okazję zobaczyć królika, kury a nawet chomiki. Widzieliśmy też czarne świnie, które okazały się czyściochami Po smacznym obiadku i zakupie pamiątek wróciliśmy z dobrymi wspomnieniami do szkoły.
Kasia Majdak, kl. II d